Nora Rosell ens explica la seva experiència cursant un trimestre acadèmic a Brighton amb Home to home – Language Immersion Experiences

És de Capellades i, tot i que ella cursa tercer d’Eso a l’Escola Pia d’Igualada, aquest trimestre està estudiant a l’escola Hove Park School de Brighton (Anglaterra). Va arribar allà al setembre, tot just començar el curs, i tornarà a la seva escola d’Igualada a mitjans de desembre.

La seva mare, l’Eulàlia Martorell, ens explica que va ser la pròpia Nora qui els va proposar estudiar a Anglaterra una temporada: “Ens va semblar bona idea que pogués viure aquesta experiència. Li agraden els idiomes i trobàvem que era una manera perquè millorés l’anglès. També és una forma de començar a tenir una mica d’independència”. D’entre altres raons, l’Eulàlia creu que és bo que els alumnes puguin estudiar una temporada a l’estranger perquè “l’accent no s’aprèn amb les poques hores d’anglès que fan a Espanya”. A més, també puntualitza que aquesta experiència permet a la Nora conèixer altres cultures i maneres de viure.

Els primers dies, la Nora estava una mica nerviosa perquè no sabia com seria l’escola i si ho entendria tot. “L’escola és molt gran i les classes són diferents a les d’Espanya: a cada assignatura has d’anar a la classe que et toca i a cada una vas amb companys diferents”, diu. Afegeix que a Hove Park School no utilitzen llibres, sinó que utilitzen Ipads i internet, tant a classe com a casa, i que els horaris són molt diferents. “Tenen molt pocs deures i molt pocs exàmens, que també són molt diferents dels que fem a Espanya”, comenta. La Nora diu que, al principi del trimestre, li va costar adaptar-se una mica però que es va acostumar de seguida. El primer dia a Hove Park School va viure una de les anècdotes més divertides del seu trimestre allà: “El primer dia no sabia a on anar i una professora em va portar a la meva classe i li va demanar a una altra noia que m’acompanyés a la següent classe. Hi vaig anar però quan estàvem a punt d’acabar-la se’n va adonar que jo no hauria d’haver estat allà perquè aquella no era la meva classe!”.

Quant als seus companys nadius, ens explica que la majoria són molt simpàtics amb ella i que ha fet amics. Quan li preguntem si allargaria la seva estada a Regne Unit, al·ludeix als amics que ha fet: “En part sí per ells i perquè m’agrada estar aquí, però per altra part també vull tornar a la normalitat i veure la meva família i amics d’Espanya”.

Ens explica que els primers dies no trobava a faltar la família o els amics perquè li agrada molt viatjar i estar fora de casa. Regne Unit no li va sorprendre perquè ja hi havia estat abans, per tant va jugar amb aquest avantatge. “El que més m’agrada d’aquest país són els paisatges i els carrers i el que menys, és clar, el clima!”, afirma.

La Nora va optar per viure amb una família britànica durant la seva estada: “Convivint amb una família pots viure una altra manera de fer les coses i tens més espai per tu, però en canvi, al no ser un internat, potser no tens tanta relació amb els altres alumnes.” Una de les coses que ha après la Nora durant aquest trimestre a Brighton ha estat a ser més independent i, sobretot, a no tenir por de provar coses noves. Quan li preguntem si repetiria l’experiència d’estudiar una temporada a l’estranger, no dubta i és ben clara: “Sí!”.