L’Escola Pia Balmes de Barcelona va acollir, el passat 18 de novembre, la primera formació que Cambridge English Language Assessment imparteix als auxiliars de conversa del programa CAPS home to home. Aquestes sessions de formació tenen l’objectiu que els nostres auxiliars de conversa es familiaritzin amb el Marc Comú de Referència per les llengües i rebin més informació relacionada amb els exàmens i certificats de nivell d’idiomes, que els és molt útil per traslladar-la als alumnes de les escoles on hi col·laboren com auxiliars de conversa. “Aquestes xerrades els ajuden a saber més sobre les proves i certificats i què comporta fer-los. Els expliquem el Marc Comú de Referència per les llengües i què significa això en termes d’avaluació i assessorament. Finalment aquestes sessions també contenen una part molt pedagógica, ja que els donem idees perquè facin classes d’anglès més motivadores i interessants pels alumnes”, explica Tom Wogan, representant de Cambridge English Language Assessment.

Aquestes formacions són molt útils tant pels auxiliars de conversa com per les escoles participants al programa CAPS home to home, ja que proporcionen preparació extra als auxiliars de conversa, que després transmeten als estudiants. En aquest sentit, Tom Wogan comenta que els auxiliars de conversa entendran millor els exàmens i el lloc que ocupen al sistema educatiu espanyol: “Terminologia molt específica com B1.1 o washback els resultarà familiar gràcies a aquestes xerrades. A més també aprendran a pensar més creativament per fer les seves classes d’anglès”.

Aquestes sessions formen part de l’acord que CAPS home to home i Cambridge English Language Assessment van signar el passat setembre. València i Girona seran les properes localitats on es portaran a terme aquestes sessions impartides pel Cambridge English Language Assessment el 25 de novembre i el 16 de desembre respectivament.