El dia més important de l’any pel departament de CAPS home to home ja és aquí! T’expliquem en aquest article cada detall d’aquest dia tan especial.

La majoria d’auxiliars recordaran l’aeroport de Barcelona com el lloc on va començar la seva aventura a Espanya. Allà l’equip de CAPS home to home va rebre tots els nois i noies que arribaven de totes les parts del món: Regne Unit, Irlanda, Estats Units, Canadà… fins i tot Sud-àfrica! Va ser emocionant anar coneixent-los i parlar amb ells dels nervis que sentien per veure les seves famílies d’acollida, les ganes que tenien d’exercir l’ensenyament a un país estranger i de quant havien esperat aquell dia.

L’Owen, que ve de Dublín i viurà a Sabadell, ens va explicar que ell ja sap una mica d’espanyol i que lo agradaria perfeccionar-lo durant la seva estada. La Rachel, de Belfast i que estarà amb una família d’acollida a Girona, ens va dir que li encantava la idea d’aprendre d’un altre entorn i adaptar-se. La Malika, que és de Chicago i viurà a Rubí amb la seva família d’acollida, ens va comentar que va tenir tres motivacions per presentar la seva candidatura i ser auxiliar de conversa: una, conèixer una altra cultura; l’altra, viatjar i, és clar, poder treballar ensenyant anglès als nens i nenes. Aquests auxiliars de conversa tenen alguna cosa en comú: les ganes de donar-ho tot de si mateixos a les seves escoles, tant personalment com professionalment!

Posteriorment l’equip de CAPS home to home va portar els auxiliars a l’alberg Centre Esplai, amb el fi que tots ells convisquessin i es facilités l’intercanvi cultural. L’equip del departament English Camps & School Projects de home to home també van acompanyar els auxiliars de conversa aquest dia i van preparar dinàmiques de grup i jocs per facilitar la integració dels nois i noies en els grups i que així poguessin passar una bona estona al mateix temps que s’anaven coneixent els uns als altres. Al dia següent, les famílies d’acollida van venir a conèixer els auxiliars de conversa que conviuran amb ells durant aquests mesos. Es respiraven molts nervis i molta emoció per ambdues parts… Es van viure moments màgics quan les famílies i els auxiliars es van veure per primer cop: era un cúmul d’ilusió, sentiments, petons de benvinguda i abraçades.

En resum, ha estat un cap de setmana molt intens i especial, al qual moltes persones de tots els racons del món s’han trobat per primer cop a Barcelona. En aquesta Induction Day tots ells han començat a escriure un nou capítol a les seves vides i, d’alguna manera, han començat també a complir un somni: el de viure una temporada a Espanya dedicant-se a ensenyar la seva llengua materna als nens i nenes de les seves escoles de destí. Això explica les seves cares d’alegria, somriures i aquesta actitud tan positiva que tots comparteixen.

La Induction Day 2016-2017 ha arribat a la seva fi, però és només l’inici de totes les aventures que auxiliars, famílies, escoles i estudiants estan a punt de viure!